Testovi mobitela

HTC Touch Pro

Touch Pro Touch Pro Touch Pro Touch Pro Touch Pro Touch Pro
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Ne
Dimenzije uređaja (mm) 102 x 51 x 18
Masa uređaja (g) 165
Zračenje (W/kg) 0,42
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 480 x 640
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1340
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 462
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 5250 Kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

PROFESIONALNI DODIR
Autor: Branko Kos

Nastavljajući uspješnu seriju pametnih telefona, čelnici tvrtke su nakon vrlo uspješnog Diamonda, izbacili model Touch Pro koji će svojom jednostavnošću korištenja privući mnogo onih koji do sada nisu koristili ovakvu vrstu uređaja. Modelom Diamond započeli su novu seriju od koje se očekuje veliki uspjeh, a Touch Pro modelom nastavljaju započeto.

Već pri vađenju uređaja iz luksuzne kutije bilo nam je jasno da je riječ o novom luksuznom i profinjenom uređaju tajvanskog proizvođača. Prepoznavši kako diše tržište pametnih telefona, HTC je počeo na tržište izbacivati uređaje koji se, osim svojom funkcionalnošću, prepoznaju i prekrasnim dizajnom.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1226826049.jpg

Kompaktan, koristan, krasan

Ako ste jedan od onih korisnika mobitela kojima je bitno da je uređaj što manji, tada ćete ovog proizvođača zaobići. Kao i svaki HTC dosad, i ovaj je model velik, težak i prilično debeo. No ono što zaista krasi ovaj uređaj predivan je zaslon dijagonalne veličine od gotovo 3 inča te sjajna crna površina na kojoj se krije centralna tipka te osnovne tipke za rad s uređajem. Čitav uređaj napravljen je od fine i tvrde mat crne plastike i metala te zaista izgleda profinjeno. Ovakvo kućište je kao i kod Diamonda zaista magnet za otiske te uređaj često djeluje zaprljano baš radi masnih otisaka. Ostali smo zapanjeni kada smo vidjeli da se olovčica neće lako zagubiti kao što se često događa kod uređaja ovakvog tipa jer je magnet drži na metalnim dijelovima uređaja. Osim toga, valja spomenuti zašto uređaj nije tanak. Laganim pomakom u desno oslobađa se velika i pregledna QWERTY tipkovnica koja zauzima čitavu površinu donjeg dijela uređaja i puno je bolja nego tipkovnice koje smo imali prilike koristiti kod prethodnika i to je glavna razlika u odnosu na prethodni model Diamond. Vrlo je ugodna za pisanje dugih e-mailova ili tekstualnih poruka jer su tipke dovoljne veličine i, najbitnije, dovoljno razdvojene jedna od druge. Ne moramo ni spominjati da se prilikom otvaranja uređaja zaslon automatski prebaci u horizontalni prikaz, što je zaista korisno za pregledavanje sadržaja internetskih stranica. Osim standardnih tipki, one koje rade pomoću tipke Fn (Function) označene su zelenom bojom tako da se ne zabunite prilikom pritiska. Uz to postoje još i dvije signalne lampice pri vrhu tipkovnice koje označavaju uključena velika slova ili korištenje Fn tipke. Stražnji je dio uređaja jednak kao kod Diamonda sačinjen od trokuta koji daju izgled dijamanta. Sve u svemu, Touch Pro je praktički dizajnerska preslika Diamonda. Jedino što čini veliku razliku je velika i pregledna tipkovnica ispod prednje strane uređaja.

Nastavak uspješnoga

Kako je Windows Mobile platforma poznata u HTC uređajima, normalno je da se baš taj operativni sustav koristi i u ovome modelu. Verzija 6.1 radi vrlo brzo te u kombinaciji s Touch Flo 3D sučeljem radi, usudili bismo se reći, savršeno, te omogućava korištenje ovog uređaja jednom rukom. Jednostavnost je glavna odlika ovog sučelja jer će čak i onima koji se nikada nisu susreli s Windows Mobile platformom olakšati korištenje do te mjere da će već nakon nekoliko minuta korištenja shvatiti gdje se što nalazi i na kojem principu rade osnovne funkcije. Samo je sučelje napravljeno vrlo stilski te je i u ovome modelu, kao i kod Diamonda, izraziti užitak pregledavati slike i gledati kako se listaju stranice - inovativno rješenje koje razbija klasičnu monotoniju Windows Mobile operativnog sustava. Osim klasičnih programa koje krije ovakav operativni sustav, Touch pro skriva i direktan pristup YouTube aplikaciji, MP3 Trimmer – program kojim možete rezati pjesme u svojem telefonu i postavljati ih kao melodije zvona, ugrađen GPS prijemnik, Opera browser, Acrobat Reader, Java, Zip, FM prijemnik, Pocket Office i mnoge druge zanimljive programčiće i aplikacije koje će vam olakšati život. Uz to dolaze i dvije zanimljive igrice. Naravno, uređaj je putem wi-fija moguće spajati na internet, no ovo je već toliko standardna funkcija da je gotovo ne treba niti nabrajati.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1226826071.jpg

Konačno bljesak

Kada smo napisali da je ovaj model praktički preslika Diamonda, htjeli smo vas malo zavarati. Kako su glavne kritike fotoaparatu koji uz rezoluciju od 3,2 megapiksela radi odlične fotografije išle na račun fotografiranja u mraku zbog nedostatka bljeskalice, u ovom je segmentu Touc Pro nadigrao Diamonda. Bljeskalica je ovdje i pomaže da čak i slike u uvjetima potpunog mraka ispadnu odlično! Osim toga, još smo jednu stvar sakrili od vas, no kako se kaže, šećer dolazi na kraju. Kapacitet baterije povećan je zahvaljujući jačini od velikih 1340 mAh, što u praksi znači da izdrži dugih 7 sati razgovora.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1226826092.jpg

Što reći

Ovakvi uređaji uvijek donose suprotna mišljenja. Ili ih obožavate ili ih pak ne biste nikada koristili. Sve u svemu, ovaj uređaj predstavlja odličan proizvod tajvanskog mobilnog giganta. Izgledom prekrasan, funkcionalnošću dotjeran do savršenstva i dizajnom dotjeran do najsitnijeg detalja, HTC Touch Pro uređaj je koji će sigurno naći svoje mjesto u mnogim džepovima poslovnjaka.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1226826110.jpg

KONKURENCIJA:

I-Mate Ultimate 9502 sličnih je karakteristika, većih dimenzija te također pokrenut na Windows Mobile platformi. Bateriju ima snažniju, no HTC je dizajnom ipak daleko ispred njega

PLUS I MINUS:

PLUS:
Bljeskalica
Jednostavnost
Dizajn

MINUS:
Osjetljivo kućište

 

 

 

Komentari

VUK1310

12. ožujka 2009 - 10:55 Prijavi neprimjeren komentar

STA RECI,SAVRSENSTVO U MALOM.


Odgovori