Testovi mobitela

HTC S710

S710 S710 S710
Ocijeni mobitel:
Baterija
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Gdje kupiti
Cijena
Info
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Jedan od prvih na 6.0
Autor: Ivan Kovačević

Klizeća tipkovnica, kućište od mekane plastike uz standarno visoku kvalitetu izrade uz novi, Windows Mobile 6.0 operativni sustav, glavne su odlike ovog mališana

Na prvi pogled klasičan mobitel laganim se potiskom prsta pretvara u kompaktan smartphone s klizećom tipkovnicom koja se pojavljuje s desne strane uređaja. Iako će to malo tko na prvi pogled primijetiti, tipkovnica ovog modela razlikuje se od prethodnika po rasporedu tipaka. Riječ je o QWERTY tipkovnici s tri reda sa po 12 tipki (za razliku od 3x10 modela koji je do sada korišten). Ova će promjena pogodovati korisnicima čiriličnog pisma s obzirom da će svi znakovi sada stati na tipkovnicu.

Građa

Iako je sa 140 g nešto teži nego što smo navikli, ovaj HTC krasi visoka kvaliteta izrade, kompaktan dizajn te iznimno dobar osjećaj ležanja u ruci. Crno-sivo kućište od mekane plastike fino je zaobljeno, bez oštrih rubova. Utor za SIM karticu otkriva se nakon otvaranja klizeće tipkovnice, za što je dovoljno lagano je gurnuti palcem do pola, nakon čega telefon sam nastavlja proces uz zvuk koji je moguće isključiti. S obzirom da je utor za SIM karticu smješten bočno, nije neophodno micati bateriju prilikom izmjene kartice. Donja je ploha rezervirana za već tradicionalni, gumenim poklopcem pokriveni multifunkcionalni ExtUSB utor kojim je moguće povezati strujni punjač, data kabel i headset. Lijevo se nalaze tipke za pojačavanje odnosno stišavanje glasnoće te tipka za glasovno biranje, dok je desna strana rezervirana za tipku za uključivanje kamere. Stražnja je pak ploha rezervirana isključivo za kameru i maleno ogledalo, dok gornja tipka služi za uključivanje i isključivanje odnosno izmjenu profila.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1215678934.jpg

Zaslon

Gotovo dvije trećine naličja telefona zauzima TFT zaslon sposoban prikazati 65 000 boja u 320x240 rezoluciji. Veličina od 49x36,5 mm dostatna je za prikazivanje 12 redova teksta u standardnom odnosno 10 u landscape načinu. Zaslon je jasno vidljiv, neovisno o kutu gledanja, dok je pod direktnim dodirom sa sunčevim zrakama dojam nešto slabiji. U svakom slučaju, ovaj HTC se može pohvaliti vrhunskim zaslonom u 65K kategoriji koji će vas zadovoljiti i ako vam je multimedija u prvom planu.
Prednja, prozirna maska štiti zaslon ispod kojeg se nalazi joystick te tipkovnica plitkog hoda s alfanumeričkim tipkama u sredini i osnovnim funkcijskim tipkama sa strane.
Kamera od 2 MP sposobna je fotografirati u maksimalnoj 1600x1200 rezoluciji u nekoliko standardnih postavki na koje nećemo trošiti prostor. Kvaliteta slika je prosječna, za mobitele zadovoljavajuća, što se odnosi i na filmove koje je moguće snimati u maksimalno  176x144 rezoluciji.

Memorija

Texas Instruments OMAP 850 centralni procesor već je iskušan u prijašnjim modelima ovog proizvođača. Uz 64 MB RAM-a isto toliko flash memorije na raspolaganju nam je za spremanje podataka, a kapacitet je moguće dodatno proširiti microSD karticom. Brzina otvaranja svih predinstalirnih aplikacija i više je nego zadovoljavajuća, a niti s reprodukcijom konvertiranog videa nije bilo nikakvih poteškoća. Podrška za povezivanjem WiFI-em omogućuje besplatno surfanje i pristup mailu, a bluetooth 2.0 brzu razmjenu podataka.
Od standardnog seta aplikacija izdvojit ćemo Clearvue Suit paket koji omogućava pregled, no ne i editiranje office aplikacija. Java emulator trebao bi omogućiti igranje Java igara, no njegovu funkcionalnost nismo imali prilike isprobati. Već standarni Solitare i Bubble Blaker jedine su predinstalirane igre, a u paketu dolazi i mobilni Windows media player koji će zadovoljiti vaše potrebe za multimedijom, a direct push tehnologija omogućiti real time praćenje pristiglih e-mail poruka.
Namjeravate li koristiti HTC S710 primarno kao telefon, nećete ostati razočarani kvalitetom i jačinom zvuka, no to bi značilo da nećete iskoristiti niti 10% funkcionalnosti ovog mališana. Kvalitetna građa i multifunkcionalna klizeća tipkovnica glavni su aduti ovog HTC-a koji možemo preporučiti i poslovnim korisnicima i onima koji traže nešto ozbiljnijeg, a opet ne prevelikog suputnika koji bez problema stane u džep traperica.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1215679011.jpg

Windows Mobile 6.0

Ovo je prvi HTC-ov smartphone s Windows Mobile 6.0 operativnim sustavom koji donosi niz novih mogućnosti. Naglasak Windows Mobile 6.0 platforme je na povezivanju i dostupnosti te povećanoj funkcionalnosti postojećih aplikacija. To se, prije svega, odnosi na približavanje funkcionalnosti office paketa na PC-u istome na mobilnim uređajima, dodan je Microsoft Live servis koji objedinjuje pretraživanje weba, e-mail poruke i instant messaging, a prikaz mailova sada je identičan onom na PC-u, što se odnosi i na HTML mailove te na office datoteke. Pametni kalendar i podržana sinhronizacija s Vistom te podrška za Exchange server 2007, što omogućava upravljanje mailovima, još su neke pogodnosti novog operativnog sustava.

KONKURENCIJA

HTC TyTN
Jedan od najznačajnijih predstavnika u kategoriji smartphonea s klizećom tipkovnicom sličnih karakteristika, no većih dimenzija.

PLUS I MINUS

+ građa
+ klizeća tipkovnica
+ kamera

- editiranje office dokumenata

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori