Testovi mobitela

HTC One

One One One One One One One One One One One One One One One One One One One One
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Dimenzije uređaja (mm) 137,4 x 68,2 x 9,3
Masa uređaja (g) 143
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 1080 x 1920
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 4 megapiksela (2688 x 1520)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 2300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
Video player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Dodatno SNS integracija, Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 čipset, Beats Audio, Quad-core 1,7 GHz procesor Kr
Gdje kupiti
Cijena 5.500 kn
Info HTC Hrvatskahttp://www.htc.com/hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Kralj je zasjeo na tron
Autor: Ivan Češković

HTC One osim bijesnih specifikacija donosi i brojne novosti - Blinkfeed, Zoe, UltraPixel tehnologiju. Je li se svaka od njih pokazala uspješna kao što je najavljivano saznajte u našem ekskluzivnom testu - Mobil.hr mobitel testira prvi u Hrvatskoj

HTC One je ovogodišnji flagship i glavni predstavnik tajvanskog proizvođača. Uređaj donosi mnogo novosti i inovacija i njima osvježava scenu mobilnih uređaja. HTC se trenutno bori s tržištem i prihvaćanjem njegovih proizvoda radi ostvarivanja boljih prodajnih rezultata. Iako nisu u potpunosti poslušali svoje korisnike i stavili sve što su tražili HTC One je ipak jedinstven uređaj kojeg treba upoznati i vidjeti njegovu čar.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363790631.jpg

Sadržaj pakiranja

Uređaj smo dobili vlastitim kanalima te uz njega nismo dobili dodatnu opremu. Dodatna oprema koju možete očekivati uz uređaj je punjač, USB kabel, slušalice i uputstva.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363790746.jpg

Ergonomija, dizajn i izrada

HTC One se razlikuje od prethodnih modela ove serije i donosi drugačiji dizajn i materijale korištene u izradi. Uređaj krasi unibody design te samim time nije moguće izvaditi bateriju. Novi materijal korišten u izradi je aluminij koji prekriva čitavu stražnju stranu, te je prisutan na prednjoj strani na rubovima uređaja. Tijekom korištenja na stražnjoj strani nisu bili vidljivi tragovi korištenja.

 

Uređaj je veći nekoliko milimetara nego prethodnik, One X i dimenzijama 137,4 x 68,2 x 9,3 mm. Osim na visini, One je dobio i na težini te teži 143 grama. Na prvi pogled uređaj izgleda puno veći nego što zapravo je, no kada ga primite vidjeti ćete da se nalazi u krugu, nazovimo pristojnih dimenzija. U ruci uređaj leži odlično. Stražnji kraj je zaobljen i prihvaćanje je mnogo bolje. Stražnja aluminijska strana je glatka i u početku ćete misliti da će vam izletjeti, no ubrzo ćete se priviknuti i rukovat ćete odlično uređajem.

 

Prednjom stranom dominira zaslon. No, iako zaslon prekriva prednju stranu, na srebrnoj verziji uređaja prvo ćete uočiti rupice iznad i ispod zaslona. To su zvučnici i uređaj donosi stereo zvučnike na prednjoj strani. Osim njih, iznad zaslona se nalazi prednja kamera te senzori, dok se ispod nalaze dvije kapacitivne tipke, tipka za nazad i Home tipka.

Na stražnjoj strani se nalazi kamera koji nije izbočena kao na prethodnicima i LED bljeskalica.

 

Na bočnim stranama se s lijeve strane nalazi utor za micro-SIM karticu, dok se s desne nalaze tipke za glasnoću. Na gornjoj strani se nalazi tipka za otključavanje(ujedno i paljenje uređaja) i 3,5 mm utor za slušalice. Tipke su praktički u ravnini s kućištem uređaja, no jako su osjetljive i nema problema s pritiskom na njih. Iako se ne bi bunili da je tipka za zaključavanje smještena na drugoj strani zbog lakšeg dohvata kod korištenja uređaja lijevom rukom. S donje strane se nalazi microUSB ulaz.

 

Osim u srebrnoj boju kakvu smo imali na testu, uređaj dolazi još u crnoj i crvenoj varijanti.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363790843.jpg

Ekran i tipkovnica

HTC One donosi najnoviji Super LCD3 ekran veličine 4,7 inča. Ekran donosi FullHD rezoluciju, 1080 x 1920 piksela s gustoćom piksela od 469. Prikaz slike je izvrstan. U usporedbi s prethodnim modelima iz One serije prikaz je bolji. Uređaj pruža iznimnu kvalitetu prikaza slike, oštrinu, odličan kontrast i prikaz boja. Ekran je vidljiv iz svih kutova, te pri vanjskom svjetlu nema problema s vidljivošću. Osim ovih karakteristika ekran je zaštićen Cornigng Gorilla Glass zaštitom. HTC je ove godine podigao ljestvicu visoko i pružio nam savršen prikaz slike.

 

Tipkovnica je doživjela osvježenje u dizajnu i ponudila još veći ugođaj u pisanju. Zahvaljujući izvrsnom ekranu koji ujedno odlikuje i odlična preciznost unos teksta je lagan, brz, a s duljim korištenjem postati će samo brži. Tipkovnica osim standardne QWERTZ, odnosno QWERTY tipkovnice, nudi i klasičnu alfanumeričku tipkovnicu. U postavkama tipkovnice moguće je uključiti prikaz strelica koje služe kretanju tekstom radi ispravka eventualnih grešaka u pisanju.

Osim ovog unosa, moguć je i unos govorom, ali samo na engleskom jeziku. Moramo priznati da je i ovaj način precizan i uređaj prihvaća i prepoznaje čak i ako krivo izgovorite riječ.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363790934.jpg

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

HTC One posjeduje Android operativni sustav verzije 4.1.2 s posljednjom Sense inačicom, verzijom 5.0. Daljnja nadogradnja na verziju 4.2 se očekuje ubrzo, a za očekivati je da će dobiti i kasnije nadogradnje Android sustava.

 

Sense sučelje je redizajnirano i donosi promjene. Prva promjena koju ćete uočiti je promijenjeni zaključani zaslon. On donosi na dnu četiri prečaca, tj. na dnu je traka koja je prisutna i na početnim zaslonima i unutar pregleda popisa aplikacija, te sat s vremenskom prognozom koji su također redizajnirani. Osim ovog stila, moguće je mijenjati između pet različitih stilova zaključanog zaslona.

 

Otključavanjem zaslona dolazimo na početni zaslon, tj. Blinkfeed. Ovaj zaslon je nastao u uzoru na Windows Phone, ali s duhom Androida. Ovaj zaslon je kombinacija vijesti, društvenih mreža te HTC Zoe. Nažalost, Blinkfeed ne podržava Hrvatsku za sada te nema domaćih vijesti, već globalne vijesti ili vijesti ograničene na neku drugu državu. Osim odabira stranih portala s kojih želite vijesti, možete birati i područja o kojima želite biti informirani. Društvene mreže možete dodati Facebook i Twitter, te Flickr i Linkedln servise. Klikom na članak otvara se jednostavan čitač u kojem pregledavamo članak.


Pozitivno je što se članci otvaraju u njegovom čitaču koji je brz, a ne da nas vode na Internet stranicu. Vjerojatno se pitate hoćete li morati skrolati i nazad na početak nakon pregledavanja vijesti i novosti, no na sreću nećete. Pritiskom na vrh zaslona automatski se vraćate na početak. Na samome vrhu Blinkfeeda nalazi se sat s vremenskom prognozom. Sučelje je intuitivno i osvježilo je Sense, a i sami Android. S podrškom za naše portale sučelje bi bilo savršeno za korištenje.

 

Pomicanjem prema desno dolazimo na poznato sučelje i na poznate zaslone. Na zaslone je moguće dodati widgeti, prečace na aplikacije, foldere. Na cijelome početnom sučelju, uključujući i Blinkfeed i popisa aplikacija na dnu je prisutna alatna traka s četiri prečaca na aplikacije. Zanimljivo je da Blinkfeed mora biti skroz lijevi zaslon i nije moguće promijeniti to. Također, prijelaz prema lijevo s njega na zadnji zaslon nije moguć.

Popis aplikacija je također doživio redizajn. Sada se na vrhu popisa nalazi sat s vremenskom prognozom, a sami popis je moguće prilagođavati prema vlastitim potrebama. Moguće je odabrati kakav popis želite (3x4 ili 4x5 ikona po stranici) te prikaz aplikacija prema abecedi, datum instalacije ili vlastitom rasporedu.

 

Osim ovoga, redizajn je doživio i popis nedavno korištenih aplikacija kojem pristupate duplim pritiskom na Home tipku. Popis odmah prikazuje zadnjih devet korištenih aplikacija.

Redizajn su doživjele i ostale aplikacije koje su u prošlim verzijama Sense sučelja na dnu imale traku s tabovima za odabir. Sada su izgubili tu traku i trenutna lokacija gdje se nalazite u aplikaciji nalazi se pri vrhu i „šetanjem“ po karticama aplikacija ona se mijenja.

 

Traka za aplikacije nije doživjela redizajn. Na vrhu se nalazi sat i datum te ikona koja nas pritiskom na nju vodi na postavke. U traci je cijelo vrijeme prisutan prečac za paljenje i gašenje štedljivog načina rada.

 

Rad s uređajem je iznimno ugodan. Otvaranje aplikacija, mijenjanje između njih, odvija se ekspresno, mnogo brže nego na dosadašnjim uređajima. Problema nije bilo, uređaj nije ni jednom zastao ili prisilno zatvorio aplikaciju. Prilikom reprodukcije fullHD filmova također nije bilo problema i s lakoćom je odradio tu zadaću.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791143.jpg

Imenik, pozivi i društvene mreže

Imenik je još jedan u nizu koji su doživjeli redizajn. Kao i ranije moguće je odabrati koje kontakte želite da vam prikazuje, pa eventualno dupliranje kontakata ćete izbjeći. Zahvaljujući Senseu moguće je sinkronizirati kontakte s Facebook računom i time uvesti HD fotografije kontakata. Imenik je intuitivan i unutar prikaza kontakta prikazuje SMS poruke, e-poštu, popis poziva, ažuriranja na društvenoj mreži i galeriju slika.

 

Telefon se nalazi dvije kartice ulijevo od imenika. Moguće je odabrati dvije tipkovnice za unos brojeva, s velikim ili manjim brojevima. U manjoj verziji u lijevom kutu se nalazi tipka za prikaz kompletne tipkovnice sa slovima i moguće je pretraživanje po imenu.

Kvaliteta poziva je odlična i u razgovoru nismo primijetili smetnje i šumove. Sam razgovor i preko vanjskih zvučnika je odličan i glasan.

 

Sense sučelje i društvene mreže su dva pojma koja su dobro uglazbljena i savršeno surađuju. Osim integracije društvenih mreža u Blinkfeed i imenik, uz uređaj dolaze aplikacije za Facebook, Twitter i Google+.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791222.jpg

E-mail i poruke

Kao i dosadašnji HTC uređaji, i One posjeduje dvije aplikacije za e-mail. HTC Mail aplikacija je doživjela osvježenje i tranzicije između kartica jednostavne i brze kao i u imeniku. Dovoljno je bilo gdje na ekranu preći prstom s lijeve na desnu stranu ili obrnuto. Kartice su prisutne zbog grupiranja mailova i time možete odvojiti na laki način poslovne i privatne mailove. Aplikacija nudi podršku za razne mail servise i višestruke mail račune. Osim pregleda prema računima, moguće je pregledati sve mailove odjednom, a svaki mail će imati oznaku u boju pored opisa tako da znate kojem računu pripada.

Druga aplikacija je Gmail aplikacija koja nudi podršku samo za Google Mail račune. Ako koristite ove račune aplikacija će vas zadovoljit, a pruža i push uslugu tako da ćete odmah dobiti obavijest o novom mailu.

 

Aplikacija za poruke ostala je ista kao i prije sa svim svojim svojstvima. Poruke su grupirane prema kontaktima, a prikaz poruka za svaki kontakt  je u oblačićima. Moguća je personalizacija pregleda poruka, tj. mijenjanje boja oblačića, pozadine.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791413.jpg

Procesor, memorija

HTC One posjeduje četvorejezgreni procesor koji kuca na 1,7 GHz te 2 GB RAM-a. Iako smo ovaj takt procesora vidjeli na prethodniku, One X+, ovdje je riječ o procesoru novije generacije na Snapdragon 600 čipsetu. Ovako visoke specifikacije omogućuju potpuno nesmetan i brz rad uređaja, obavljanje svih zadaća s iznimnom brzinom i bez naznaka usporavanja, zastajkivanja ili trzanja. Omogućuju mu fluidnost u radu.

 

Na testu smo imali model s 32 GB interne memorije, od čega je korisniku dostupno nešto manje za pohranu podataka. Na tržištu postoji još verzija od 64 GB, ali ta verzija neće biti dostupna na hrvatskom tržištu. Uređaj ne posjeduje utor za memorijske kartice što je najveća mana uređaja. Iako ima dovoljno interne memorije, memorijske kartice služe za lakši prijenos podataka s raznih uređaja.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791443.jpg

Benchmark test

Benchmark testiranje smo odradili na tri aplikacije, Quadrant, Vellamo i Antutu aplikacije. Prilikom testiranja na uređaju uz sve predinstalirane aplikacije bilo je instalirano nekoliko aplikacija koje smo koristili.

 

U Quadrant Standard aplikaciji uređaj je postigao 12.133 bodova i svrstao se na sami vrh ljestvice. Za usporedbu, prethodni uređaji iz One serije postigli su mnogo manje. One X+ je postigao 7450 dok je One SV postigao oko 5300 bodova. Jedan od glavnih konkurenata, Sony Xperia Z postigla je oko 7700 bodova na testiranju.

 

U Vellamo aplikaciji na dijelu testa određenom performansama uređaj je postigao 786 bodova. I ovdje je zasjeo na sami vrh. Usporedbe radi, Xperia Z je postigla 642. U HTML5 dijelu testiranja uređaj je postigao 2381 bodova. Najviše do sada smo ima na HTC One SV uređaju koji je postigao nešto iznad 1900 bodova.

 

U Antutu aplikaciji HTC One je postigao 22.293 bodova i u njoj se smjestio na sami vrh daleko ispred drugoplasiranog.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791491.jpg

Baterija i trajanje

HTC One posjeduje bateriju jačine 2300 mAh. Ovo je najveća baterija koju je HTC do sada ponudio u svojim uređajima. Tijekom testiranja baterija nas je progurala preko dana, no često smo zaželjeli da je baterija većeg kapaciteta zbog velikih mogućnosti uređaja.

Korištenje se svelo na pozive, učestalo korištenje WhatsApp aplikacije, Tapatalk aplikacije za pristup foruma, Internet pretraživača te poneke fotografije i reprodukcije glazbe.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791515.jpg

Multimedija, FM radio, glazba

Uređaj posjeduje dvije aplikacije za glazbu, Googleov player koji je jednostavan i ne obiluje opcijama. Dok je drugi player razvijen od strane HTC-a i pruža više opcija i ugodniju reprodukciju. Glazbu je moguće pregledavati prema izvođačima, albumima, popisu svih pjesama, žanrovima, a uz to, moguće je i pretraživati unutar playera. Player je dizajnom sličan prijašnjim verzijama, no ima novost. Pritiskom na tipku melodije reprodukcija se vrši na punom zaslonu uz efekte.

Novost je da je Beats Audio sada aktivan prilikom bilo kakve reprodukcije zvuka, bilo preko zvučnika ili slušalica a ne samo preko slušalica kao što je bio slučaj prije. Kao što smo naveli uređaj posjeduje stereo zvučnike na prednjoj strani. Uređaj se može pohvaliti iznimnom kvalitetom zvuka jer je zvuk kristalno čist, osjeća se dubina zvuka i bass, te je i mnogo glasniji nego što smo navikli na mobilnim uređajima. Prilikom reprodukcije na najvećoj glasnoći radi se o 94 decibela. Nažalost, slušalice koje dolaze uz uređaj nismo imali pa ih nismo mogli isprobati.

 

Galerija nije poprimila redizajn, ali je dobila nova svojstva. Unutar pregleda albuma, uređaj automatski u svakom albumu nudi njegovu dijaprojekciju. Dijaprojekcija se odnosi na kratki video koji prikazuje fotografije iz albumu, zumira ih, prikazuje s lijeva na desno  i obrnuto s raznim efektima i sve je popraćeno glazbom.

Prilikom pregleda slika mnogi su se iznenadili s fotografijama u pokretu. Ovo je osobina nove HTC Zoe funkcije koja je detaljnije objašnjena u odlomku niže.

 

Uređaj također posjeduje FM radio koji je doživio također maleni redizajn. Korištenje radio je jednostavno, te za lakši pristup moguće je dodati radio widgete na početne zaslone. Za korištenje radija potrebne su slušalice.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791564.jpg

Fotoaparat i video

Fotoaparat je doživio potpuno osvježenje i HTC One nam donosi 4 MPx kameru s UltraPixel tehnologijom i prednju kameru 2,1 MPx. Mnogi će se vjerojatno zapitati zašto samo 4 MPx. No HTC je odustao od utrke pumpanja uređaja megapikselima i posvetio se na kvalitetu fotografiju. Pitanje je, je li i uspio u tome.

 

UltraPixel tehnologija posjeduje veći senzor nego što je do sada bio slučaj i time omogućuje instantno slikanje. Fotografiranje je iznimno brzo i nekada nećete ni primijetiti da je fotografija uslikana. Osim ovoga, tehnologija omogućuje kvalitetnije fotografiranje u uvjetima s malo svjetla te sada svaki piksel hvala do 300% više svjetla.

 

Poznato je da današnji mobilni uređaji ne služe nekom profesionalnijem fotografiranju, već se 80-90% korištenja odnosi na fotografiranje za društvene mreže ili slične fotografije i samim time potreban je brzina slikanja, i bolje fotografiranje u lošijem osvjetljenju. No, osim ovoga, fotografije uslikane kao uspomene i koje će se naći u obiteljskim fotoalbumima će također izgleda odlično.

 

Pogledavši ukupnu kvalitetu fotografija, fotografije ispadaju odlično, jedini problem se javlja ako ćete koristiti fotografije u punoj rezoluciji od 2688x1520 piksela jer prilikom pregledavanja slika u potpunoj rezoluciji prisutni su šumovi, no na kraju, kod kojeg mobilnog uređaja nisu izuzevši Pureview seriju iz Nokije koja je prisutna dugo na tržištu, ali i donosi drugačiju kameru. Daljnjim nadogradnjama sustava moguće je očekivati poboljšanja kamera i kvalitete fotografija.

 

Sama aplikacija za fotografije ostala je ista. Moguće je podešavati kontrast, oštrinu, ISO, i još nekoliko svojstava. Jedina novost je nova ikona na zaslonu kamera. Ikona se odnosi na HTC Zoe mogućnost. Zoe omogućuje fotografiranje slike u pokretu. Što to znači zapravo. Kada je Zoe aktivna, prilikom fotografiranja kamera bilježi sve pokrete 0,6 sekundi prije i tri sekunde nakon okidanja slike. Slika je tada u pokretu u pregledniku slika. Zoe je zanimljiva funkcija za slideshow pregled slika. Osim ovoga, slike uslikane s Zoe moguće je dijeliti na Zoe Share stranici.


Fotografirano sa HTC One: 


 

 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791902.jpg

Povezivost i Internet pretraživač

HTC One donosi sve načine povezivanja uz vraćanje jednog načina povezivanja koji je posljednjih godina potpuno izbačen s tržišta. HTC je vratio infracrveno u mobilnu industriju (na gumbu za paljenje uređaja). Zadaća ovog načina spajanja je spajanje s televizijom preko TV aplikacije.

Nažalost, aplikacija je ograničena na nekoliko država trenutno te nema Hrvatske. Da je i naša država podržana u aplikaciji bi mogli dodati koju uslugu koristimo, pratiti program, dobivati preporuke prema našem gledanju, ali i najvažnije uređaj bi mogli koristiti kao daljinski. Vjerujući u Android zajednicu s radošću očekujemo i globalne aplikacije koje će nam moći poslužiti kao daljinski nebitno o vašem televizoru, ili paketu programa koji imate.

 

Osim ovoga, prisutan je Wi-Fi s a/ac/b/g/n protokolima, DLNA za dijeljenje medijskog sadržaja, NFC, Bluetooth 4.0 te LTE koji je ograničen prema tržištima.

 

Kao i svi HTC uređaji do sada dolazi s dva internetska pretraživača. Chrome i Internet pretraživač redizajnirani su u duhu Sensea. Pretraživači su slični, fluidni u radu čak i prilikom pregledavanja zahtjevnijih stranica i morat ćete sami odabrati svoga favorita. Ako vam ni jedan neće odgovarati na Trgovini Play postoji mnogo alternativa kao što su Dolhpin Browser, Firefox i Opera.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791927.jpg

Navigacija

HTC One ne donosi neki novi navigacijski sustav. Uređaj dolazi s Google Maps navigacijom koja za čiji rad je potreban internet. Uz njih, dolazi i aplikacija Car namijenjena navigaciji. Aplikacija donosi posebno dizajnirane aplikacije za korištenje.

Sve aplikacije postaju veće i komande unutar njih su mnogo veće i lakše dohvatljive. Korištenje Car aplikacije je moguće u pejsažnom i portretnom položaju uređaja. No, ako ćete koristit uređaj na dulje rute svakako ćete morati nabaviti auto punjač.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363792217.jpg

Uredski paket

Uredski paket nije bogat, no sasvim dovoljan za početno korištenje. Uz uređaj dolazi Polaris Office aplikacija za pregled Office dokumenata.  Za kreiranje i uređivanje dokumenata možemo preporučiti besplatnu aplikaciju naziva Kingsoft Office. Uz ovu, prisutna je i aplikacija za pregled PDF dokumenata, te aplikacija za bilješke.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363791961.jpg

Organizator i alarm

Organizator se nalazi u sklopu kalendara i omogućuje sinkronizaciju s Google računom i Microsoft Exchange ActiveSync računima. Kalendar je također doživio redizajn i na dnu nema trake s pregledom kalendara po mjesecima, tjednu ili pregledu obaveza već se nalazi na vrhu. Alarm je ostao nepromijenjen i nalazi se unutar sata. Najzanimljivija opcija alarma je mogućnost odbacivanja ili odgode alarma pomoću bočnih tipki.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363792803.jpg

Aplikacije i igre

Osim već opisanih aplikacija uz uređaj dolazi još nekoliko aplikacija, no za potpuno korištenje uređaja morat ćete posjetiti Trgovinu Play. Zahvaljujući svojim specifikacijama uređaj neće imati problem s pokretanjem zahtjevnih aplikacija i igri.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363792768.jpg

Cijena za HTC One

Cijena uređaja trenutno još nije definirana, iako su moguće predbilježbe za uređaj kod nekih operatera. Očekivana cijena je oko 5500 kuna.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363792345.jpg

Cool faktor

Cool je dizajn i materijali korišteni u izradi. S dizajnom i stražnjom aluminijskom maskom uređaj neće proći neprimjetno.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1363792289.jpg

Zaključak

HTC One je opravdao svoja očekivanja i podario nam mnogo zanimljivih i intuitivnih funkcija. Od samoga dizajna uređaja, korištenih materija, kvalitete izrade, pa do specifikacija i samog korištenja i brzine rada uređaj nije pokazao negativnosti već samo pozitivne stvari. Glavna zamjerka korisnika će biti baterija, jer i dalje smo na kategoriji jednog punjenja dnevno uz malo veću upotrebu uređaja i nikako da se maknemo od toga, te kod ponekih i UltraPixel tehnologija. No, osobno nemamo zamjerke na nju. Uz inovacije, Blinkfeed, Zoe, UltraPixel, novu generaciju izvrsnih ekrana, te poznat BeatsAudio HTC je napravio konja za utrku za tron.

 

 

Plus

+ dizajn

+ ekran

+ Sense, Blinkfeed i Zoe novosti

+ novost u pogledu kamere, brzina okidača

 

Minus

- nedostatak microSD utora

Konkurencija

Samsung Galaxy S IV

         

Najnoviji Galaxy je najveći konkurent HTC-u One. Iako još nije dostupan uređaj je predstavljen i poznat nam je dizajn i specifikacije. Možebitne razlike koje će utjecati na odabir jednog ili drugog su sitne razlike. Samsung koristi plastiku, dok HTC aluminij, no Samsung donosi veću bateriju i ekran te i microSD utor. Više razlika će biti moguće reći kada oba uređaja ostanu dostupna.

 

Sony Xperia Z

 

Xperia Z je posljednji Sonyjev top model. Uređaj kao i ostatak top modela donosi slične specifikacije, no kod Xperije stražnja strana je staklena. Najveće razlike su u dizajnu, dok su u ostatku minimalne.

 

 

 

Komentari

stiv

04. srpnja 2013 - 10:36 Prijavi neprimjeren komentar

Da li podrzava glasovno biranje na Hrvatskom jeziku?

ivan

03. travnja 2013 - 10:29 Prijavi neprimjeren komentar

Cijena bi trebala biti oko 5500 kn.

Gale

02. travnja 2013 - 16:06 Prijavi neprimjeren komentar

Da li se možda otprilike zna koja će biti cijena uređaja?

Odgovori