Testovi mobitela

HTC Hero

Hero Hero Hero
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 112 x 56,2 x 14,35
Masa uređaja (g) 135
Zračenje (W/kg) 1,21
Operativni sustav Android
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 320 x 480
Broj boja ekrana 65.536
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 5 megapiksela (2592 x 1944)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WLAN WiFi 802.11 b/g
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1350
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,8
Vrijeme čekanja 2G (h) 440
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Navigacija GPS
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 4449 kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Superheroj
Autor: Goran Novačić

Koliko je HTC svojim Sense sučeljem uspio nadomjestiti Android?

Smisao za osmišljavanje i koncipiranje top end mobitela visoke klase već dugo stanuje u HTC-ovim hodnicima. Takvu filozofiju često i u pravilu prati i nešto veća cijena što odmah implicira ekskluzivnost i rezerviranost. Rijetke tvrtke koje se opredijele za takav kurs i nemaju baš previše manevarskog prostora za uzmicanje. U takvoj konstelaciji HTC (zasad) odlično pliva. Nakon, serije manje više sličnih koncepata smartphone modela baziranih na uglavnom, Microsoftovom Windows Mobileu, 2009. je označila trenutak iznimno pogodan za skretanje u Android vode. Prije svega zbog nagrižene popularnosti WM-a. A Googleov OS prevelik je izazov da bi ga se ignoriralo. I HTC ga je shvatio dovoljno originalno da izbaci svoje viđenje moderno baziranog smartphonea. Sense korisničko sučelje nije revolucionarno, no prema navodima iz HTC-a, u svakom je slučaju jednostavnije i bliže krajnjem korisniku u smislu iskoristivosti.  O dizajnu bi se moglo pričati. I dok su jedni uporni u tvrdnji kako je ovo "ružan" mobitel, drugi će zapravo reći kako se radi o klasičnom nenametljivom spoju pravilnih linija i jednostavnom, a opet originalnom izletu u sferu neobičnosti. Mislimo tu ponajprije na laganu zaobljenost donjeg ruba mobitela koja mu u stvari, kad je riječ o dizajnu, jedina daje notu posebnosti. Bio "heroj" ružan ili ne, ispunjava svoju dizajnersku funkciju. A ona je da sa svojim 3,2 inčnim HVGA ekranom Hero je namijenjen prije svemu što ima imalo veze s Webom. GPS, digitalni kompas, gravitacijski senzor. 3,5 mm stereo jack utor, i 5 megapikslena kamera, pa zatim kontekstualni pretraživač koji omogućuje pretraživanje Twittera, Sense korisničko sučelje uključena je opcija kreiranja profila čime se omogućuje prilagodba cjelokupnog sučelja u ovisnosti o tome koristi li se uređaj za posao ili za slobodno vrijeme.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1272550330.jpg

Je li to ono pravo?

Zanimljiva je odluka HTC-a da pozadinu uređaja "presvuče" teflonskim slojem koji omogućuje veću čvrstoću i, još važnije, otpornost na ogrebotine i "trošenje". Prednja pak pozadina odnosno sam zaslon ne ostavlja otiske prstiju. Hero je i prvi mobilni uređaj s ugrađenom podrškom za Flash sadržaje, što konkretno znači da je od sada videozapise s YouTube portala biti moguće pregledavati izravno u ugrađenom internetskom pregledniku bez potrebe za instalacijom posebne aplikacije. Pri pisanju teksta na ovom se uređaju koristiti virtualna tipkovnica koja je, prema navodima iz HTC-a, novorazvijena isključivo za ovaj aparat. Uključena je, naravno, i opcija povratne informacije u obliku laganog vibriranja (haptic force-feedack), a prema našim dojmovima s testa, tipkovnica funkcionira odlično čak i u zakrenutom (landscape) načinu rada. O performansama se brine Qualcommov procesor s radnim taktom od 528 MHz-a te 288 megabajta radne memorije, dok  podrška za četiri GSM frekvencijska područja te za 3G i 3.5G prijenos podataka osigurava signal u bilo kojem dijelu svijeta. Povezivanje upotpunjuje Wi-Fi modul s podrškom za b/g standarde te uobičajeni Bluetooth i USB. Multimedija je jedan od važnih aspekata ovog uređaja.

Ugrađena je kamera rezolucije 5 megapiksela s autofokusom. Iako ne snima videozapise, može ih reproducirati i to čak one visoke rezolucije, uključujući H.263 i H.264 formate. Od glazbenih formata spomenimo podršku za MP3, WMA i WAV. Neometano slušanje omogućit će 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Unutarnja memorija od samo 512 megabajta lako će se riješiti dodatkom microSD memorijskih kartica. HTC je s ovim uređajem nesumnjivo uspio učiniti mnogo zanimljivih stvari čiji će razvitak u budućnosti biti uzbudljivo pratiti. Uglavnom HTC Hero doima se, a čini se da tako i jest, ispoliranim, uglađenim i dotjeranim smartphoneom koji prerasta granice gadgeta i ulazi u sferu vrlo upotrebljivog uređaja za one istinske štovatelje modernih mobilnih tehnologija. 

http://imgu.mobil.hr/testovi/1272550343.jpg

 

 

 

Komentari

JoMi

14. rujna 2016 - 14:15 Prijavi neprimjeren komentar

Neznam dali ce ikada jos neki bolji android od ove HTC-Hero verzije na trzistu da se pojavi ...
Zamene dakle neki bolji mob. ubuduce netreba ...

Odgovori