Testovi mobitela

HTC Hero

Hero Hero Hero
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 112 x 56,2 x 14,35
Masa uređaja (g) 135
Zračenje (W/kg) 1,21
Operativni sustav Android
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 320 x 480
Broj boja ekrana 65.536
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 5 megapiksela (2592 x 1944)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WLAN WiFi 802.11 b/g
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1350
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,8
Vrijeme čekanja 2G (h) 440
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Navigacija GPS
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 4449 kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Superheroj
Autor: Goran Novačić

Koliko je HTC svojim Sense sučeljem uspio nadomjestiti Android?

Smisao za osmišljavanje i koncipiranje top end mobitela visoke klase već dugo stanuje u HTC-ovim hodnicima. Takvu filozofiju često i u pravilu prati i nešto veća cijena što odmah implicira ekskluzivnost i rezerviranost. Rijetke tvrtke koje se opredijele za takav kurs i nemaju baš previše manevarskog prostora za uzmicanje. U takvoj konstelaciji HTC (zasad) odlično pliva. Nakon, serije manje više sličnih koncepata smartphone modela baziranih na uglavnom, Microsoftovom Windows Mobileu, 2009. je označila trenutak iznimno pogodan za skretanje u Android vode. Prije svega zbog nagrižene popularnosti WM-a. A Googleov OS prevelik je izazov da bi ga se ignoriralo. I HTC ga je shvatio dovoljno originalno da izbaci svoje viđenje moderno baziranog smartphonea. Sense korisničko sučelje nije revolucionarno, no prema navodima iz HTC-a, u svakom je slučaju jednostavnije i bliže krajnjem korisniku u smislu iskoristivosti.  O dizajnu bi se moglo pričati. I dok su jedni uporni u tvrdnji kako je ovo "ružan" mobitel, drugi će zapravo reći kako se radi o klasičnom nenametljivom spoju pravilnih linija i jednostavnom, a opet originalnom izletu u sferu neobičnosti. Mislimo tu ponajprije na laganu zaobljenost donjeg ruba mobitela koja mu u stvari, kad je riječ o dizajnu, jedina daje notu posebnosti. Bio "heroj" ružan ili ne, ispunjava svoju dizajnersku funkciju. A ona je da sa svojim 3,2 inčnim HVGA ekranom Hero je namijenjen prije svemu što ima imalo veze s Webom. GPS, digitalni kompas, gravitacijski senzor. 3,5 mm stereo jack utor, i 5 megapikslena kamera, pa zatim kontekstualni pretraživač koji omogućuje pretraživanje Twittera, Sense korisničko sučelje uključena je opcija kreiranja profila čime se omogućuje prilagodba cjelokupnog sučelja u ovisnosti o tome koristi li se uređaj za posao ili za slobodno vrijeme.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1272550330.jpg

Je li to ono pravo?

Zanimljiva je odluka HTC-a da pozadinu uređaja "presvuče" teflonskim slojem koji omogućuje veću čvrstoću i, još važnije, otpornost na ogrebotine i "trošenje". Prednja pak pozadina odnosno sam zaslon ne ostavlja otiske prstiju. Hero je i prvi mobilni uređaj s ugrađenom podrškom za Flash sadržaje, što konkretno znači da je od sada videozapise s YouTube portala biti moguće pregledavati izravno u ugrađenom internetskom pregledniku bez potrebe za instalacijom posebne aplikacije. Pri pisanju teksta na ovom se uređaju koristiti virtualna tipkovnica koja je, prema navodima iz HTC-a, novorazvijena isključivo za ovaj aparat. Uključena je, naravno, i opcija povratne informacije u obliku laganog vibriranja (haptic force-feedack), a prema našim dojmovima s testa, tipkovnica funkcionira odlično čak i u zakrenutom (landscape) načinu rada. O performansama se brine Qualcommov procesor s radnim taktom od 528 MHz-a te 288 megabajta radne memorije, dok  podrška za četiri GSM frekvencijska područja te za 3G i 3.5G prijenos podataka osigurava signal u bilo kojem dijelu svijeta. Povezivanje upotpunjuje Wi-Fi modul s podrškom za b/g standarde te uobičajeni Bluetooth i USB. Multimedija je jedan od važnih aspekata ovog uređaja.

Ugrađena je kamera rezolucije 5 megapiksela s autofokusom. Iako ne snima videozapise, može ih reproducirati i to čak one visoke rezolucije, uključujući H.263 i H.264 formate. Od glazbenih formata spomenimo podršku za MP3, WMA i WAV. Neometano slušanje omogućit će 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Unutarnja memorija od samo 512 megabajta lako će se riješiti dodatkom microSD memorijskih kartica. HTC je s ovim uređajem nesumnjivo uspio učiniti mnogo zanimljivih stvari čiji će razvitak u budućnosti biti uzbudljivo pratiti. Uglavnom HTC Hero doima se, a čini se da tako i jest, ispoliranim, uglađenim i dotjeranim smartphoneom koji prerasta granice gadgeta i ulazi u sferu vrlo upotrebljivog uređaja za one istinske štovatelje modernih mobilnih tehnologija. 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1272550343.jpg

 

 

 

Komentari

JoMi

14. rujna 2016 - 14:15 Prijavi neprimjeren komentar

Neznam dali ce ikada jos neki bolji android od ove HTC-Hero verzije na trzistu da se pojavi ...
Zamene dakle neki bolji mob. ubuduce netreba ...

Odgovori